カニ三昧+エビちょっと

2017年12月28日(木) 08:42

UXいろいろ, 日本発信四方山話, 京都, 兵庫, 食べるモノコト
FULL OF CRABS AND SOME SHRIMPS
It is the season to fish crabs at the Sea of Japan side of the archipelago, and every restaurant offers several dishes with crabs, and waiters and waitresses were pretty surprised when either of us ordered a crab for lunch. We are almost tired of eating a crab, and great to have some shrimps as a side.

カニ三昧のクリスマスディナーに続き、その後の山陰+京都旅行もカニとエビのオンパレード。エビは大好きだから文句ないけど、しかしさほど大好きではないカニは飽きる。お寿司とか、ほぐして混ぜてくれているパスタなんかは食べるのも楽だし、美味しいし、ほんと文句言うのは贅沢だと思いつつ、いや、なら頼まなければいいのだが、城崎でランチを食べに入ったお店で二人してカニを一切頼まなかったら軽く白い目で見られたぞ(笑)。

[1] 解体されたセコガニ [2] 海鮮山盛りパエリア [3] エビカニたっぷりパスタ
[4] セコガニペペロンチーノ [5] カニ三昧にぎり寿し [6] エビが箸休めだなんて…

そんなわけで、日本海の冬の幸、堪能しました。ごちそうさまでした。